Minister Kamp ontvangt 11 belemmeringen van het winkelambacht

Op initiatief van ANKO en MKB Nederland en met steun van Detailhandel Nederland is in september 2014 de coalitie winkelambacht samengesteld met daarin de volgende vijf brancheorganisaties: bakkers (NBOV), schoenherstellers (NSV), slagers (KNS), bloemisten (VBW) en kappers (ANKO).

Sira Consulting heeft voor deze branches  in het kader van de maatwerkaanpak, werksessies georganiseerd met ondernemers, waarbij belemmeringen voor het winkelambacht zijn geïdentificeerd. Deze belemmeringen geven aan wat deze ondernemers beperkt in het ondernemen en welke verplichtingen uit wet- en regelgeving hier een oorzaak voor zijn.

Op 1 april jl. heeft minister Kamp van het ministerie van Economische Zaken de lijst met 11 belemmeringen van het winkelambacht in de vorm van een rapportage ontvangen uit handen van de ambassadeur maatwerkaanpak winkelambacht Patrick van Domburg.

In de maatwerkaanpak wordt nader geanalyseerd wat de achterliggende oorzaken zijn van deze belemmeringen. Vervolgens zullen, in samenwerking met de partners van de coalitie winkelambacht en de verschillende overheden en  uitvoeringsorganisaties, oplossingen worden geformuleerd om de regeldruk merkbaar te verminderen en daarmee de winstgevendheid van het winkelambacht te vergroten. Onder leiding van de onafhankelijke ambassadeur zullen concrete afspraken worden gemaakt om de oplossingen te realiseren. Het uiteindelijke actieplan zal vanaf de zomer gereed zijn. Nog dit jaar zullen verbeteringen merkbaar zijn.

infographic-11-regeldruk-knelpunten en april-2015

 

Meer weten?

Neem dan contact op met