Middenstand profiteert van vrij parkeren

(Telegraaf – 20 juli 2015) De lokale middenstand profiteert van vrij parkeren. Parkeergeld is voor veel consumenten een drempel voor een bezoekje aan de binnenstad. Zeker nu de middenstand steeds meer concurrentie krijgt van internetwinkels, kan het afschaffen van parkeergeld een extra steuntje in de rug zijn. De omzet van de middenstand in het Britse Cardigan steeg 50%  toen de parkeermeters kapot waren.

Ook in Nederland blijkt dat het verlagen van tarieven of het stoppen met betaald parkeren een positief effect heeft. In Nijmegen leidde een storing in het betaalsysteem van de parkeermeters tot extra bezoekers. Dat dit geen toeval is bleek in Winschoten, waar een onderzoek aantoonde dat lagere parkeertarieven of gratis parkeren goed is voor de middenstand.

 

Meer weten?

Neem dan contact op met