Sira Consulting kleurt groen tijdens NLdoet

Ook dit jaar deed Sira Consulting weer mee aan NLdoet, de landelijke vrijwilligersactie van het Oranje Fonds. De medewerkers van Sira Consulting werkten zich in het zweet in Het Vogelnest op landgoed Rhijnauwen bij Bunnik. Dit is dé plek waar jaarlijks 4.000 kleuters uit Utrecht en Bunnik hun eerste schoolreisje beleven. In Het Vogelnest maken kleuters die opgroeien in een stedelijke omgeving spelenderwijs kennis met de natuur. Geen overbodige luxe in een tijd waarin vergroening en duurzaamheid actuele thema’s zijn en buitenspelen niet vanzelfsprekend is. De klus was in eerste instantie gepland op 15 maart, maar vanwege de weersomstandigheden is in overleg besloten om de werkzaamheden te verplaatsen naar 29 maart.

Om het speelaanbod van Het Vogelnest af te stemmen op de educatieve wensen van de scholen, te voldoen aan de huidige veiligheidsnormen en het hele jaar geopend te kunnen zijn, stond een grondige renovatie op het programma. Zo is het wilgendorp versterkt en verder uitgebreid met nieuwe hutten en gangen. De stoomcursus wilgenvlechten van de aanwezige experts kwam hierbij goed van pas! Daarnaast is het groen op het terrein ondersteund met palen en is nieuw groen aangeplant. Verder is het kruidendoolhof afgemaakt en is onderhoud uitgevoerd aan het pand en de speeltoestellen. Zie hieronder de fotoreportage voor een impressie van de uitgevoerde klussen.

Sira Consulting is een maatschappelijk betrokken organisatie en vindt het belangrijk om dit ook tot uitdrukking te brengen in haar activiteiten. Dit past bij een onderzoeks- en adviesbureau dat bij het uitvoeren van projecten graag alle belanghebbende partijen betrekt en met de voeten in de klei staat.