Nieuwe collega: Eline de Koning

In dit bijzondere coronatijdperk is Eline de Koning de uitdaging aangegaan en bij Sira Consulting aan de slag gegaan als junior adviseur. Wij stellen Eline graag voor.  

Eline heeft zowel de bachelor als master International Development Studies met een specialisatie in politiekbestuur en conflictstudies aan de Wageningen University afgerond. Ze hield zich altijd bezig met vragen als ‘wat is de huidige situatie’, ‘hoe zijn we hier gekomen’ en ‘welke lessen kunnen we trekken om verder te ontwikkelen’. Deze vragen paste ze tijdens haar studie toe op diverse maatschappelijke onderwerpen. Een goed voorbeeld is haar onderzoek in Brazilië naar de veerkracht van maatschappij, politiek en natuur in tijden van droogte.   

Tijdens haar stage bij de Nationaal Coördinator Internationale Functies (NCIF) van het ministerie van Buitenlandse Zaken ontdekte Eline haar interesse voor de publieke sector De verscheidenheid aan onderwerpen en de afweging van belangen in nationale en internationale context, zorgen voor bijzondere uitdagingen. Dit vond ze ook terug in de projecten van Sira Consulting.  

Inmiddels werkt Eline aan verschillende projecten. Zo ontwikkelt ze momenteel een nieuwe RI&E-tool in opdracht van de Coalitie Winkelambacht en onderzoekt ze de toegevoegde waarde van e-facturering in een maatschappelijke kosten-batenanalyse (MKBA)Kortom, Eline maakte een vliegende start vanuit huis, ze is namelijk vanwege de Coronacrisis bijna niet op kantoor geweest. 

Eline woont vlakbij Wageningenhoudt van sporten, maakt graag (verre) reizen en fotografeert in haar vrije tijd. We zijn heel blij met haar positieve energie en wensen haar heel veel succes!