Goed nieuws in coronatijd

We leven inmiddels ruim een jaar in de coronacrisis. We hebben ons op de coronacrisis aangepast en zijn trots op het werk dat we dit jaar hebben kunnen doen. Maar we zien ook dat verschillende groepen in de maatschappij het in de coronacrisis extra zwaar hebben gehad. Denk bijvoorbeeld aan jongeren en scholieren. Juist in deze tijd vinden wij het belangrijk deze groepen te steunen en om ook positief nieuws te delen.

Sira Consulting organiseert jaarlijks een Sinterklaasactie. Tijdens deze actie ondersteunen we twee goede doelen die zich inzetten voor de maatschappij. Afgelopen jaar heeft Sira Consulting een bijdrage geleverd aan het werk van Netwerk Nieuw Rotterdam en Day for Change. We delen graag de mooie resultaten die deze stichtingen dit jaar hebben behaald.

Jongeren van Netwerk Nieuw Rotterdam helpen eenzame en kwetsbare Rotterdammers

Netwerk Nieuw Rotterdam is een jongerenclub waar jongeren bij horen, vrienden maken, zichzelf ontwikkelen én zich vrijwillig inzetten voor eenzame en kwetsbare Rotterdammers. Met de donatie van Sira Consulting bouwt Netwerk Nieuw Rotterdam dit jaar verder aan deze community. Zoals de speeddate op de foto, een activiteit waarbij jongeren met elkaar in gesprek gaan over zichzelf aan de hand van een aantal vragen. Een mooie kennismaking voor nieuwe jongeren waarbij ze leren om na te denken over zichzelf en zich te uiten. Het is een goede start van hopelijk een langere tijd waarin ze ook intensievere trainingen volgen en meedoen aan onze vrijwilligersactiviteiten. Netwerk Nieuw Rotterdam vindt het belangrijk dat jongeren in Rotterdam de kans krijgen zich te ontwikkelen op een positieve manier en om samen de eenzaamheid in de stad tegen te gaan.

Day for Change daagt scholieren uit een duurzame onderneming op te zetten

Day for Change gelooft in de kracht, de creativiteit en het ondernemerschap van mensen wereldwijd en daagt scholieren uit om met het microkrediet een duurzame onderneming op te zetten

Met de bijdrage van Sira Consulting hebben leerlingen van het Gymnasium Celeanum in Zwolle het bedrijf Picknets opgezet. Picknets maakt van oude kleding en andere textiel duurzame picknick kleden. Met de opbrengst van het bedrijf worden ondernemers in ontwikkelingslanden vervolgens gesteund. Day for Change werkt met educatieprojecten aan de vorming van een nieuwe generatie bewuste wereldburgers die door hun economisch handelen bijdragen aan een eerlijkere wereld.

Bekijk hieronder de uitslag van de Sinterklaasactie

Netwerk Nieuw Rotterdam:

Day for Change:

Meer weten?

Neem dan contact op met