Carolien Klein Haarhuis

Samen met collega’s gericht op onderzoek uitgaan en de nieuwe inzichten vertalen naar passende aanbevelingen voor (nog) beter beleid: dat geeft mij veel voldoening.

Sinds het voorjaar van 2023 ben ik senior-adviseur bij Sira Consulting, na 25 jaar gewerkt te hebben bij de (semi-) overheid – eerst als kwalitatief en kwantitatief (evaluatie)onderzoeker en later als senior-adviseur Rijksbreed evaluatiebeleid. Evalueren is voor mij een fundamenteel onderdeel van elke beleidscyclus, en relevant in elke fase daarvan. Of het nou beleid/regelgeving betreft die (net) loopt, al afgerond, of in ontwerp is, evaluatie levert je altijd waardevolle inzichten die beleid beter helpen maken. Bij Sira Consulting heb ik alle mogelijkheid om hier samen met capabele collega’s aan te werken!

In mijn vrije tijd zoek ik de buitenlucht op met mijn kinderen, partner en hond, liefst wandelend of fietsend genietend van natuur en cultuur. Ook breng ik graag tijd door met vrienden.

 

 

Neem contact met mij op omtrent:

Invoeringstoets

Werken nieuwe regels zoals ze zijn bedoeld? Het is belangrijk om ze bij te stellen als dit niet het geval blijkt te zijn. Een invoeringstoets geeft inzicht in de werking van nieuwe regels in de praktijk.

Lees meer

Subsidie-evaluatie

Subsidies zijn een belangrijk middel om beleidsdoelen te bereiken. Een subsidie-evaluatie geeft inzicht in of het subsidiebeleid leidt tot de gewenste resultaten en effecten.

Lees meer

Wets- en beleidsevaluatie

Bereikt overheidsbeleid de beoogde resultaten? Een beleidsevaluatie geeft inzicht in het maatschappelijke effect en of dat doeltreffend en doelmatig is gerealiseerd.

Lees meer