Eline de Koning

Als adviseur werk ik aan praktische oplossingen van de maatschappelijke vraagstukken van vandaag, zonder de toekomst uit het oog te verliezen.

We leven in een dynamische wereld. Het nieuws in de krant is praktisch al verouderd voordat de inkt droog is. Alles moet beter, sneller en het moet vooral ‘nu’. Bij het schrijven van advies houd ik, naast de impact op het hier en nu, ook de toekomst voor ogen. Een goede uitvoering van beleid en een positieve impact hiervan op mens en milieu heeft immers tijd nodig. En bijdragen aan het vooruithelpen en veerkrachtiger maken van de maatschappij, is voor mij een belangrijke drijfveer.

In mijn werk heb ik te maken aan een verscheidenheid aan onderwerpen waarbij de afweging van belangen in nationale én internationale context voor bijzondere uitdagingen zorgt. Daar krijg ik energie van! Voor een praktisch, bruikbaar en implementeerbaar advies is het cruciaal om goed aan te sluiten op de behoeften van de samenleving en de overheid. Ik hecht veel waarde aan het in gesprek gaan met alle stakeholders: elk individu heeft andere visies en belangen en brengt een verscheidenheid aan ideeën met zich mee. Het verbinden van deze belangen zorgt voor draagvlak. Daarnaast analyseer ik welke wettelijke veranderingen op Europlees vlak er zijn of eraan zitten te komen én of er andere geopolitieke bewegingen spelen die een impact hebben op de Nederlandse maatschappij. Want de overheid van morgen wordt ook beïnvloed door internationale politieke veranderingen.

Mijn vrije tijd breng ik vooral graag buiten door: ik maak lange wandelingen in het bos of ben te vinden in mijn (moes)tuin! Ook maak ik graag (verre) reizen, fotografeer ik en ben ik regelmatig met een goed boek te vinden.

Neem contact met mij op omtrent:

Knelpuntenonderzoek

Een knelpuntenonderzoek biedt inzicht in de ervaren knelpunten door de uitvoeringspraktijk (bedrijven, instellingen, inwoners) en geeft hier oplossingsrichtingen voor.

Lees meer

Regeldrukonderzoek

Overheden en bedrijven kunnen bij ons terecht voor regeldrukonderzoek. We meten dan de tijd en kosten die bedrijven en inwoners moeten maken om wetten en regels na te leven.

Lees meer

Wets- en beleidsevaluatie

Bereikt overheidsbeleid de beoogde resultaten? Een beleidsevaluatie geeft inzicht in het maatschappelijke effect en of dat doeltreffend en doelmatig is gerealiseerd.

Lees meer