Marieke Hollander

‘Als senior-adviseur met ruim twintig jaar ervaring, help ik opdrachtgevers graag bij complexe vraagstukken door middel van gedegen onderzoek en advies.’

Mijn expertise ligt primair op het gebied van gezondheidszorg (alle sectoren) maar ook op andere beleidsterreinen heb ik diverse onderzoeken uitgevoerd. Behalve bij verschillende onderzoeksbureaus werkte ik eerder bij de Nederlandse Zorgautoriteit aan de bekostiging van ziekenhuiszorg en bij het Informatie Knooppunt Zorgfraude.

Mijn passie is het ondersteunen van opdrachtgevers bij beleidsvraagstukken door middel van onderzoek en advies. Hierbij stel ik mij klantvriendelijk, flexibel en vraaggericht op. Bij Sira Consulting heb ik diverse onderzoeken naar regeldrukeffecten van nieuwe wet- en regelgeving uitgevoerd, daarnaast ben ik breed inzetbaar op kwantitatieve en/of kwalitatieve onderzoeken naar effecten van nieuw of actueel beleid.

Neem contact met mij op omtrent:

Maatschappelijke kosten- en batenanalyse (MKBA)

Een MKBA geeft het inzicht om een afweging te kunnen maken tussen verschillende beleidsvarianten. Zo stel je vast of een investering met maatschappelijk geld rendement oplevert.

Lees meer

Regeldrukonderzoek

Overheden en bedrijven kunnen bij ons terecht voor regeldrukonderzoek. We meten dan de tijd en kosten die bedrijven en inwoners moeten maken om wetten en regels na te leven.

Lees meer

Wets- en beleidsevaluatie

Bereikt overheidsbeleid de beoogde resultaten? Een beleidsevaluatie geeft inzicht in het maatschappelijke effect en of dat doeltreffend en doelmatig is gerealiseerd.

Lees meer