Sira Consulting doet mee aan de landelijke vrijwilligersactie NLdoet!

Op 15 en 16 maart 2024 vond, onder de vlag van het Oranje Fonds, de grootste vrijwilligersactie van Nederland plaats. Het evenement, bekend als NLdoet, trok duizenden sociaal-maatschappelijke organisaties en vrijwilligers aan die zich inzetten voor een breed scala aan maatschappelijke projecten. Omdat Sira Consulting maatschappelijke betrokkenheid hoog in het vaandel heeft staan en ons team graag een actieve bijdrage levert door de handen uit de mouwen te steken,  hebben wij met plezier deelgenomen aan de landelijke vrijwilligersdagen.

Sira Consulting zette zich vandaag in voor twee belangrijke activiteiten. Zo namen wij deel aan een project in Soest, gericht op het energiezuinig maken van woningen op de Eng. Onze collega’s hielpen bij het aanbrengen van verschillende energiebesparende materialen in 35 huizen, waaronder radiatorfolie, tochtstrips, deur- en brievenbusborstels, stekkerdozen met schakelaar, radioventilatoren, waterbesparende douchekoppen en waterbespaarders voor kranen. Deze actie leidde niet alleen tot een directe verlaging van de energierekeningen voor de bewoners, maar versterkte ook het onderlinge contact in deze buurt.

De tweede activiteit vond plaats op het leer- en werkcentrum de Gunter, een plek waar mensen met een beperking begeleid worden in hun werk. Zij maken onder meer alpacawandelingen met klanten en zijn daarnaast ook betrokken bij het bereiden van maaltijden. Door de dagelijkse drukte blijft er vaak weinig tijd over voor grote onderhoudsklussen. Onze ‘klussers’ gingen dan ook enthousiast aan de slag met het verven van de grote picknicktafel, het schuren en beitsen van het hok van drie alpaca’s én het beitsen van de nieuwe overkapping. Zo zorgden wij voor die welverdiende opknapbeurt.

Wij hebben erg genoten van onze deelname aan de activiteiten en het maken van directe impact. Deze actiedag bood een mooie kans om onze drijfveren in de praktijk te brengen. Het team kijkt dan ook terug op een succesvolle en waardevolle ervaring en is dankbaar voor de organisatie door het Oranje Fonds en alle betrokkenen die NLdoet mogelijk maakten.

Sira Consulting is trots om deel uit te maken van deze prachtige beweging van maatschappelijke betrokkenheid en vrijwilligerswerk. Samen maken we het verschil.