Adviseurs

Sira Consulting bestaat uit academisch opgeleide consultants met uiteenlopende achtergronden. Deze mix van expertisegebieden maakt dat wij onze opdrachtgevers optimaal kunnen bedienen en als strategische sparringpartner worden gezien voor diverse, complexe vraagstukken.

Peter Bex

“Overbodige regelgeving verminderen, processen optimaliseren. Daar werk ik graag en met veel energie aan. In binnen- en buitenland.”

Een warme persoonlijkheid. En een projectleider met een duidelijke visie en kennis van zaken. Peter is de oprichter en directeur van Sira Consulting. Peter werkt al meer dan 15 jaar aan projecten op het gebied van regeldruk, wetgevingsprocessen en methodiekontwikkeling.

Hij ontwikkelde verschillende methodieken voor het meten van regeldruk. Zoals het standaard kostenmodel (SKM) en de KAR-methodiek. Peter heeft brede inhoudelijke kennis, maar weet ook veel van de procesmatige en juridische kant. Daardoor kan hij adviseren over de inhoud van de regelgeving, maar ook ondersteuning bieden bij het regelgevingsproces.

Peter heeft in zijn loopbaan te maken gehad met alle lagen van de Nederlandse overheid. Hierdoor weet hij veel over de bestuurlijke opbouw en organisatie van Nederland. Peter heeft een sterk ontwikkelde politieke sensitiviteit.

Diensten:

Knelpunten regeldruk (KAR-methodiek)

De KAR-methodiek bepaalt welke kosten een bedrijf maakt voor het naleven van alle wet- en regelgeving. Dit levert nieuwe ideeën om regeldruk en belemmeringen voor ondernemers weg te nemen.

Maatwerkaanpak

De maatwerkaanpak lost sectorspecifieke knelpunten en hardnekkige belemmeringen op die veroorzaakt worden door wet- en regelgeving.