Junior Consultant/Onderzoeker

32 - 40 uur Utrecht

Ben jij op zoek naar afwisselend en uitdagend werk waarmee je een maatschappelijke bijdrage kan leveren? Wil jij samen de overheid van morgen beter maken? Dan ben je bij ons op de juiste plek. Sira Consulting is een dynamisch adviesbureau dat projecten uitvoert op het grensvlak tussen de overheid en maatschappij. We ondersteunen overheden bij het opstellen van effectieve wet- en regelgeving die werkbaar is voor burgers en bedrijven. Om ons te helpen bij deze missie zijn we op zoek naar junior consultants/onderzoekers. 

Jouw werk bij Sira Consulting

Als junior consultant/onderzoeker bij Sira Consulting adviseer je overheidsorganisaties, zoals ministeries, provincies en gemeenten. Je baseert dit advies op grondig onderzoek.  Vanaf het begin ben je betrokken bij alle fases van het onderzoekstraject. Je schrijft mee aan onderzoeksvoorstellen en offertes. Na het binnenhalen van de opdracht stem je de aanpak af met de opdrachtgever. Je verdiept je in de beschikbare bronnen om je het onderwerp eigen te maken. Vervolgens ga je in gesprek met beleidsmakers, uitvoerders en experts. Je organiseert interviews, voert ze uit en schrijft verslagen. Daarna analyseer je de resultaten en verwerk je ze in een helder rapport. 

Voor elke opdracht werk je samen met collega’s van Sira Consulting in een projectteam. Daarbij is er een afwisseling tussen zelfstandig aan de slag gaan en regelmatig overleg met collega’s. Ook stem je tussentijds af met de opdrachtgever en heb je contact met respondent, zoals deskundigen, uitvoerders en ondernemers. Daarvoor ga je af en toe op pad. Ons kantoor in Utrecht is de uitvalsbasis en je werkt niet gedetacheerd. 

Werken bij Sira is dynamisch en afwisselend. Elk onderzoek is anders en gaat over een ander vraagstuk of beleidsterrein. Voor elke opdracht verdiep je je in een nieuw onderwerp. Van vrijwilligersorganisaties tot duurzaamheid en van reclassering tot gezondheidszorg. Met een combinatie van kwalitatieve en kwantitatieve methoden breng je de effecten en verbeterpunten van beleid in beeld.  

Het resultaat? Adviezen die impact maken. Onze rapporten worden gelezen tot in de Tweede Kamer en met ons onderzoek leveren we een waardevolle bijdrage aan de uitvoerbaarheid en werkbaarheid van nieuwe en bestaande wet- en regelgeving. 

Wie wij zoeken 

Als junior consultant/onderzoeker bij Sira Consulting heb je de volgende vaardigheden en opleiding nodig: 

 • Je weet de kern uit complexe materie te halen 
 • Je kunt jezelf schriftelijk en verbaal goed uitdrukken 
 • Je ziet verbanden en vertaalt deze naar heldere conclusies 
 • Je bent nieuwsgierig, neemt initiatief en staat open voor feedback 
 • Je beschikt over een afgeronde academische masteropleiding, zoals bijvoorbeeld in de richting van economie, recht en bestuur, gedrag en maatschappij of sociale wetenschappen. Ook als je een andere masteropleiding gedaan hebt maken we graag kennis. 

Wat wij bieden 

 • Afwisselend werk op hoog niveau waarbij je leert over diverse beleidsterreinen en een maatschappelijke bijdrage levert 
 • Een hecht jong team van enthousiaste, gezellige en gedreven collega’s 
 • Een salaris tussen € 3.000,- en € 3.500,- op basis van een fulltime aanstelling, afhankelijk van jouw ervaring en vaardigheden 
 • Een persoonlijk opleidingsbudget van €1.500,-. 
 • De mogelijkheid om intern door te groeien 
 • Een contract voor 32 tot 40 uur 
 • Uitzicht op een vast contract bij goed functioneren 
 • Een onkostenvergoeding en een reiskostenvergoeding in de vorm van een ov-businesscard of de wettelijke onbelaste kilometervergoeding van €0,23 per kilometer. 
 • De mogelijkheid om (gedeeltelijk) thuis te werken. Al kunnen we de lunch op ons kantoor in Utrecht van harte aanraden. 
 • 25 vakantiedagen met de mogelijkheid om extra dagen bij te kopen 

Over Sira Consulting: klein bedrijf, grote invloed 

Als onderdeel van Cohedron combineert Sira Consulting de sfeer van een klein bedrijf met alle mogelijkheden van een grote organisatie. We zijn een klein bedrijf waar je je collega’s snel leert kennen. Voor wie het leuk vindt organiseren we door het jaar heen borrels, spelletjesmiddagen en teamuitjes. 

We willen als bedrijf een bijdrage leveren aan beleid dat werkt voor iedereen. Een inclusieve organisatie is daarbij de eerste stap. Daarom hechten we waarde aan medewerkers met diverse achtergronden. We hebben een open organisatiecultuur waar jouw ideeën en initiatief welkom zijn en waar kwaliteit wordt gewaardeerd. 

Sira staat bekend als autoriteit op het gebied van onderzoek naar wet- en regelgeving. We maken scherpe analyses, schrijven heldere rapporten en komen met praktische aanbevelingen. Samen met onze opdrachtgevers werken wij aan creatieve en werkbare oplossingen die belemmeringen voor overheidsorganisaties, bedrijven en burgers wegnemen. 

Enthousiast geworden? 

Wil jij hier met jouw onderzoekscapaciteiten, analytische vaardigheden en creativiteit een bijdrage aan leveren? Vul dan onderstaand formulier in of stuur je motivatiebrief en cv naar sira.hr@siraconsulting.nl. Het sollicitatieproces bestaat uit twee gesprekken met je potentiële collega’s en een inhoudelijke opdracht waarmee we samen kijken of het werk bij jou past.  

Je naam(Vereist)
Upload je cv in .pdf, .doc of .docx format
Toegestane bestandstypen: pdf, doc, docx, Max. bestandsgrootte: 25 MB.
Upload je motivatiebrief in .pdf, .doc of .docx format
Toegestane bestandstypen: pdf, doc, docx, Max. bestandsgrootte: 25 MB.