(Senior) Consultant / onderzoeker overheidsbeleid

32 - 40 uur Utrecht

Ben jij op zoek naar afwisselend en uitdagend werk waarmee je een volgende stap in je carrière kan zetten en een maatschappelijke bijdrage kan leveren? Wil jij samen de overheid van morgen beter maken? Dan ben je bij ons op de juiste plek. Sira Consulting is een dynamisch adviesbureau dat projecten uitvoert op het grensvlak tussen overheid en samenleving. We ondersteunen overheden bij het opstellen van effectieve wet- en regelgeving die werkbaar is voor burgers en bedrijven. Om ons te helpen bij deze missie zijn we op zoek naar (senior) consultants /onderzoekers.

Jouw werk bij Sira Consulting

Als (senior) consultant/onderzoeker bij Sira Consulting adviseer je overheidsorganisaties, zoals ministeries, provincies en gemeenten. Vanaf het begin ben je betrokken bij alle fasen van het onderzoekstraject. Je schrijft onderzoeksvoorstellen en offertes. Na het binnenhalen van de opdracht ga je aan de slag met het project. Je vervult hierbij de rol van projectleider of projectmedewerker, afhankelijk van je kennis en ervaring. Als projectleider begeleid en ondersteun je de overige projectleden, zorg je voor het behalen van de projectdoelen en voor een tevreden opdrachtgever.

Voor jouw projecten ga je je verdiepen in de beschikbare bronnen om je het onderwerp eigen te maken. Ook ga je in gesprek met beleidsmakers, uitvoerders en experts. Je voert interviews, analyseert resultaten en schrijft heldere rapporten.

Voor elke opdracht werk je samen met collega’s van Sira Consulting in een projectteam. Daarbij is er afwisseling tussen zelfstandig aan de slag gaan en regelmatig overleg met collega’s. Ook stem je tussentijds af met de opdrachtgever en heb je contact met respondenten, zoals deskundigen, uitvoerders en ondernemers. Daarvoor ga je af en toe op pad. Ons kantoor in Utrecht is de uitvalsbasis.

Werken bij Sira is dynamisch en afwisselend. Elk onderzoek is anders en gaat over een ander vraagstuk of beleidsterrein. Voor elke opdracht verdiep je je in een nieuw onderwerp. Van vrijwilligersorganisaties tot duurzaamheid en van reclassering tot gezondheidszorg. Met een combinatie van kwalitatieve en kwantitatieve methoden breng je de effecten en verbeterpunten van beleid en wet- en regelgeving in beeld.

Het resultaat? Adviezen die impact maken. Onze rapporten worden gelezen tot in de Tweede Kamer en met ons onderzoek leveren we een waardevolle bijdrage aan de uitvoerbaarheid en werkbaarheid van nieuwe en bestaande wet- en regelgeving.

Wie wij zoeken

Als (senior) consultant/onderzoeker bij Sira Consulting heb je de volgende vaardigheden en opleiding nodig:

 • je beschikt over uitgebreide relevante werkervaring, bijvoorbeeld op het terrein van beleid en/of onderzoek (een promotie kan gelden als relevante werkervaring)
 • je bent goed bekend met kwantitatieve en/of kwalitatieve onderzoekstechnieken
 • je kunt jezelf schriftelijk en verbaal zeer goed uitdrukken
 • je weet de kern uit complexe materie te halen
 • je ziet verbanden en vertaalt deze naar heldere conclusies
 • je bent nieuwsgierig, neemt initiatief en staat open voor feedback
 • je beschikt over een afgeronde academische masteropleiding, bijvoorbeeld in economie, recht en bestuur, gedrag en maatschappij of sociale wetenschappen. Ook als je een andere masteropleiding gedaan hebt, maken we graag kennis.

Wat wij bieden

 • Afwisselend werk op hoog niveau waarbij je leert over diverse beleidsterreinen en een maatschappelijke bijdrage levert
 • een hecht jong team van enthousiaste, gezellige en gedreven collega’s
 • een persoonlijk opleidingsbudget van € 1.500,-
 • de mogelijkheid om intern door te groeien
 • een contract voor 32 tot 40 uur
 • uitzicht op een vast contract bij goed functioneren
 • een onkostenvergoeding en een reiskostenvergoeding in de vorm van een ov-businesscard of de wettelijke onbelaste kilometervergoeding van € 0,21 per kilometer
 • de mogelijkheid om (gedeeltelijk) thuis te werken. Al kunnen we de lunch op ons kantoor in Utrecht van harte aanbevelen
 • 25 vakantiedagen met de mogelijkheid om extra dagen bij te kopen.

Over Sira Consulting: klein bedrijf, grote invloed

Als onderdeel van Cohedron combineert Sira Consulting de sfeer van een klein bedrijf met alle mogelijkheden van een grote organisatie. We zijn een klein bedrijf waar je je collega’s snel leert kennen. Voor wie het leuk vindt organiseren we door het jaar heen borrels, spelletjesmiddagen en teamuitjes.

We willen als bedrijf een bijdrage leveren aan beleid dat werkt voor iedereen. Een inclusieve organisatie is daarbij de eerste stap. Daarom hechten we waarde aan medewerkers met diverse achtergronden. We hebben een open organisatiecultuur waar jouw ideeën en initiatief welkom zijn en waar kwaliteit wordt gewaardeerd.

Sira staat bekend als autoriteit op het gebied van onderzoek naar wet- en regelgeving. We maken scherpe analyses, schrijven heldere rapporten en komen met praktische aanbevelingen. Samen met onze opdrachtgevers werken wij aan creatieve en werkbare oplossingen die belemmeringen voor overheidsorganisaties, bedrijven en burgers wegnemen.

Enthousiast geworden?

Wil jij hier met jouw onderzoekscapaciteiten, analytische vaardigheden en creativiteit een bijdrage aan leveren? Vul dan onderstaand formulier in of stuur je motivatiebrief en cv naar sira.hr@siraconsulting.nl. Het sollicitatieproces bestaat uit twee gesprekken met je potentiële collega’s en een inhoudelijke opdracht waarmee we samen kijken of het werk bij jou past.

Je naam(Vereist)
Upload je cv in .pdf, .doc of .docx format
Toegestane bestandstypen: pdf, doc, docx, Max. bestandsgrootte: 25 MB.
Upload je motivatiebrief in .pdf, .doc of .docx format
Toegestane bestandstypen: pdf, doc, docx, Max. bestandsgrootte: 25 MB.